DÜNYADA AÇLIK ÇEKEN MAZLUMLAR İÇİN ZEKAT VE FİTRENİ BAĞIŞLA

Küresel İnsani Yardım Raporu 2019 verilerine göre dünya genelinde 2 milyar kişi yoksullukla mücadele ederken, 168 milyon kişi ise acil insani yardıma muhtaç durumda.

Üstelik Suriye, Yemen, Sudan gibi ülkelerde iç savaş artarak devam ederken birçok Afrika ve Asya ülkesinde de iç çatışmalar devam etmektedir. Savaş ve çatışma hâli salgın hastalıkları ve yoksulluğu da beraberinde getirmektedir. Bu durumlardan en çok da çocuklar zarar görerek çocukluklarını yaşayamadan sefalete mahkum ediliyorlar.

Birleşmiş Milletler 2019 verilerine göre ise Myanmar, Pakistan, Nijerya, Bangladeş, Tanzanya, Burkina Faso, Sudan ve Yemen insani yardımın en çok ihtiyaç duyulduğu ülkeler arasında yer almaya devam ediyor.

ZEKAT VE FİTRE BAĞIŞLARINIZ İLE MAZLUMLARIN EVİNE BEREKET OLUN

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, dünyanın dört bir yanındaki savaş ve doğal afet mağdurları başta olmak üzere yoksulluğa düşmüş; insani yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine zekât ve fitrelerinizi ulaştırıyor.

WEFA, hayırseverler tarafından ulaştırılan zekât ve fitre bağışlarını İslami usullere riayet ederek dünyanın birçok noktasındaki mağdura ulaştırarak ihtiyaç sahipleri ve bağışçılar arasında köprü oluyor.

zekat kimlere verilir

MÜBAREK RAMAZAN AYININ BERABERİNDE GETİRDİĞİ BİR EMİR “FİTRE”

Fıtır sadakası olarak da bilinen “fitre”, Ramazan Bayramı’na yetişen, zekât verme yükümlülüğü olan her hür Müslüman bireyin, kendileri ve velayetleri altında bulunanlar için yapmakla yükümlü olduğu maddi ibadettir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de “fıtır sadakasını 1 sâ’ (ölçek) hurma ve 1 sâ’ arpa olmak üzere köle, erkek, kadın, küçük ve büyüklere farz kılmış ve insanlar (bayram) namazına çıkmadan önce verilmesini” emretmiştir. (Buhârî, Zekât, 76; Müslim, Zekât, 12 .)

Genel görüş fitrenin Ramazan Bayramı’nın 1. günü vacip hâle geldiği yönünde ise de Peygamber Efendimiz’in de buyurduğu gibi Ramazan Bayramı öncesinde fitrenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması daha münasip olur. Böylece yoksullar da Ramazan Bayramı gelmeden önce ihtiyaçlarını karşılayarak bayramı neşe ile karşılayabilirler.

zekat
Ramazan yardımlarına ara vermeden devam eden WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu Balkanlar’daki ihtiyaç sahibi ailelere kumanya ve zekât yardımında bulundu.

ZEKÂT VE FİTRE HAYIR KURUMLARINA VERİLEBİLİR Mİ?

Tevbe Suresi 60. ayete göre “Sadakalar (zekât gelirleri) ancak şunlar içindir: Yoksullar, düşkünler, sadakaların toplanmasında görevli olanlar, kalpleri kazanılacak olanlar, âzat edilecek köleler, borçlular, Allah yolunda (çalışanlar) ve yolda kalmışlar. İşte Allah’ın kesin buyruğu budur. Allah bilmekte ve hikmetle yönetmektedir.”  buyurarak  Allah yolunda çalışanlar” tabiri ile “aldıkları zekât ve fitre bağışlarını belirli bir fonda toplayıp yalnızca Tevbe Suresi 60. ayette belirtilen zekât verilebilecek kimselere ulaştıran kişi veya kurumlar” kastedildiği tefsir edilmektedir.

Bu nedenle zekât ve fitre bağışlarınızı, İslami usullere uygun olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran hayır kurumlarına vermenizde bir sakınca yoktur.

ONLİNE BAĞIŞ kısmından bağış yapabilmek için

TIKLAYINIZ.
TIKLAYINIZ.

YOKULUK İÇİNDE YAŞAYAN MUHTAÇ İNSANLARA WEFA ARACILIĞI İLE ZEKAT VE FİTRENİ ULAŞTIRABİLİRSİN

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde insani yardıma muhtaç mazlum ve mağdura yardım eli ulaştırarak onları sıkıntılarından kurtarma ve onların ihtiyaçlarını giderme yönünde yardım çalışmaları yürütmektedir.

Yoksulların ve mazlumların da Ramazan Bayram’ını neşe ve umutla karşılayabilmeleri için hayırseverlerimizin zekât ve fitre bağışlarını dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Sen de bu iyilik kervanına katılmak ve yoksul insanlara yardım eli ulaştırmak istiyorsan zekât ve fitre bağışlarını WEFA aracılığı ile yardımına muhtaç kimselere ulaştırabilirsin.

“İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekâtı verenlerin Rabbleri katında elbette mükâfatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar.” (Bakara sûresi, 2:277)