WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu tarafından düzenlenen etkinlikle Arnavutluk’tan Türkiye’ye gelen yetim öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret etti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Arnavutluk’tan yetim çocuklar olarak aramızda olmanızdan mutluluk ve huzur duyuyoruz. Yetimler bizlere rabbimizin birer armağanıdır. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için WEFA İnsani Yardım Organizasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Kendilerinden, daha sonraki proğramlara bizleri de dahil etmesini istiyoruz. Bu tür organizasyonları bizler önemsiyoruz. Arnavutlarla çok köklü bir geçmişimiz var. Bir anlamda aynı medeniyetin çocuklarıyız. Bu anlamda belki bugün bu medeniyetimizde bir yitiklik durumu var. Yitik bir medeniyetin çocukları olmamız da ortak noktamızdır. YTB olarak bugüne kadar 419 kişiye lisans-yüksek lisans ve doktora düzeyinde burslar vererek Türkiye’de okuttuk. Her yıl Arnavutluk’tan 50 öğrencimize de burs veriyoruz. Belki bu konular sizin için daha erken fakat yakın bir tarihte sizlerin de ilgi alanına girecek. İnşallah yakın tarihte siz de bu burslara başvurursunuz. Gönül bağıyla bağlı olduğumuz siz kardeşlerimizi de Türkiye’de okuturuz. Bu genç kardeşlerimizle ilişkilerimiz daha ileri noktalara taşınabilir.”
YTB Başkanı Sayın Bülbül, Arnavutluk’tan gelen yetim çocuklarla tek tek tokalaşarak Arnavutça hazırlanan kitapları dağıttı. Çocuklar kısa bir folklör gösterisi sundular.
WEFA Genel Başkanı Musab Aydın da Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Eskişehir Valiliği’nin misafiri olduklarını vurgulayarak, YTB Başkanı Sayın Kudret Bülbül’e teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi ve kısaca WEFA’nın yetim projesinden bahsetti. Ayrıca WEFA İnsanı Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Musab Aydın, günün anısına Kudret Bülbül’e plaket takdim etti.
WEFA İnsani Yardım Organizasyonu olarak Kurumumuz ve yetim çocuklarımız adına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Sayın Kudret Bülbül’e ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.