Yetimleri bayramın coşkusuna ortak etmek isteyen WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu Adana’daki yetim çocuklara şimdiden bayram sevinci yaşattı. Aralarında Suriyeli yetim çocukların da bulunduğu 100 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

Dünyanın farklı ülke ve bölgelerindeki yetimlere bu sene de bayram sevinci yaşatmak isteyen WEFA, Adana’daki yetim çocuklara bayramlıklarını şimdiden hediye etti. Dağıtımlara katılan Uluslararası VEFA İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yenigün şu bilgileri aktardı: “Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadîs-i şeriflerde buyrulduğu üzere yetimlere şefkat göstermek ve sahip çıkmakla yükümlüyüz hepimiz. Bu yetimler hepimizin çocukları. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden WEFA, bu bayramda da yetimleri unutmadı. Yetimlerimizle beraber gittiğimiz mağazada çocuklarımız kendi bayramlıklarını kendileri seçti. Bugün burada birbirinden kıymetli yetim yavrularımızın mutluluğuna, gülen gözlerine şahit olduk. İstedik ki masum yavrularımız bayramı doyasıya yaşasınlar, bir nebze de olsa yetimliklerini unutsunlar.”

Suriye’deki iç savaş nedeniyle babalarını kaybetmiş çocuklara da bayramlık hediye ettiklerini söyleyen Yenigün, “Gözlerini savaşta açan, baba merhameti görememiş çocuklarımızı da bugün unutmadık. Bu yavrularımız kendi vatanlarından uzakta başlarında babaları olmadan buruk bir bayram geçirecekler. Oysaki bayramı bayram gibi yaşamak her çocuğun hakkı.  Bayram günü yetimlerimizin boynu bükük kalmasın, Suriyeli yetim yavrularımız da bayramı yeni kıyafetleriyle karşılasınlar ve bayram sabahına mutlu uyansınlar istedik. Toplamda 100 yetime bayramlık kıyafet hediye ettik.” ifadelerini kullandı.

Bayramlıklarına kavuşan yetim çocukların mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Türkiye’deki yetim çocukları bayram öncesi mutlu etmeye devam eden WEFA, ilerleyen günlerde Kırşehir, Kayseri, Kahramanmaraş ve Malatya’daki yetim çocuklara da bayramlık kıyafet hediye edecek.

Dünyanın farklı ülke ve bölgelerindeki yetimlere bu sene de bayram sevinci yaşatmak isteyen WEFA, Adana’daki yetim çocuklara bayramlıklarını şimdiden hediye etti.