Doneer nu

Qurban 2021

De vreugde die bij Qurban past, is met name dankzij jou!

Feestdagen zijn speciale dagen waarop vreugde en geluk zich nog sterker uitdrukken. Deze uitzonderlijke dagen waarin de geest van broederschap en solidariteit zich verder ontwikkelen in de samenleving, bieden ons de kans om mensen in nood te gedenken en in hun behoeften te voorzien. Ook dit jaar is ons streven om de wezen en behoeftigen deze feestelijke dagen door te laten brengen in geluk en vreugde. Deze bijzondere dagen worden geassocieerd met goedheid en delen. Als WEFA zijnde willen we ervoor zorgen dat mensen geen droevige Eid al-Adha hebben en de atmosfeer van solidariteit ten volle kunnen beleven. Samen met uw hulp gaan we het enthousiasme van Qurban zoveel mogelijk naar alle benadeelde regio’s verspreiden.

U kunt ook een helpende hand bieden door een qurban-donatie te doen waarmee de behoeftigen in verschillende delen van de wereld geholpen zullen worden. Laten we deze Eid-al-Adha zo goed mogelijk benutten om dichter bij Allah te komen, door onder andere moslims in behoeftige gebieden te bereiken en hen bij te staan zodat ook zij kunnen genieten van de feestelijke dagen.

Doneer nu

Albanië, Atjeh, Bangladesh, Bangladesh (Rohingya vluchtelingenkamp), Benin, Bosnië en Herzegovina, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, de Filippijnen, Indonesië, Jemen, Gambia, Guinee, Kenia, Kasjmir, Libanon, Malawi, Mali, Mauritanië, Mongolië, Nepal, Noord-Macedonië, Oeganda, Pakistan, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Soedan-Darfoer, Somalië, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Togo, Tsjaad, Turkije, Zimbabwe

U kunt uw donatie realiseren tot 22.00 uur van de tweede dag van Eid-al-Adha (21 juli).
Meer informatie over de landen en regio’s en prijzen per groep kunt u op onze website vinden.

Welke andere donaties kan ik doen tijdens Eid-al-Adha?

Met € 20,- kunt u een weeskind voorzien van nieuwe kleding voor de feestdagen en zo zijn geluk delen.

Ook kunt u via WEFA uw zakaat-donaties doen, wij bezorgen dit aan de mensen in nood

Wanneer is Eid-al-Adha?

Eid al-Adha begint op 20 juli 2021 en eindigt op 23 juli 2021.

Doneer nu

Hoe kan ik een donatie doen?

De Qurban-hulp van WEFA kunt u steunen door snel en gemakkelijk online donaties te doen via wefa.org/nl. Ook kunt u uw donatie overmaken naar ons rekeningnummer NL49BUNQ2039384898 ten name van Stichting WEFA Nederland. Het doel van de donatie (qurban, zakat of eid kleding) kunt u vermelden in de betaalomschrijving.

Waarom zit er een verschil in de prijzen?

De prijs van een qurban-aandeel begint vanaf € 65,- en wordt bepaald op grond van de socio-economische status in een regio. De prijzen zijn inclusief organisatiekosten. Omdat de prijzen van offers per land kunnen verschillen zijn er 6 prijscategorieën gemaakt voor landen waarvoor dezelfde prijs gehanteerd wordt. Dit zijn de categorieën A, B, C, D, E en F.

Eid-al-Adha met WEFA 2021

IN 2020 HEBBEN WE IN TOTAAL MET 44.526 QURBAN-AANDELEN, HULPBEHOEVENDEN IN VERSCHILLENDE DELEN VAN DE WERELD KUNNEN HELPEN.

Wanneer is Eid-al-Adha 2021?

Met veel enthousiasme en nauwgezetheid zijn we dit jaar begonnen aan de voorbereidingen van Eid al-Adha 2021. Dit jaar valt de vooravond van Eid al-Adha op maandag 19 juli.

De eerste dag van Eid al-Adha begint op dinsdag 20 juli.

Als WEFA zullen we tijdens Eid al-Adha qurban-hulp verlenen in vele delen van de wereld, zoals we dat elk jaar doen. Onze WEFA-teams zullen in bepaalde regio’s deelnemen aan de activiteiten voor de bereiding en distributie van het vlees. Na het Eid-gebed zullen de offeractiviteiten beginnen. Het vlees, dat klaar is voor distributie, zal dan geleverd worden aan de hulpbehoevenden in de regio.

Maak deel uit van de goedheid met uw qurban-donatie

Door de offeraanbidding uit te voeren en zich daarmee te onderwerpen aan het bevel van Allah, wordt levendig gedemonstreerd dat het bewustzijn van dienstbaarheid behouden blijft. De herinnering aan de succesvolle test die Abraham en zijn zoon Ismail ondergingen wordt ververst, en de bereidheid van de persoon voor een soortgelijke gehoorzaamheid wordt getoond door het symbolische gedrag van het offeren. Een ander belang van het offeren is om de geest van broederschap, samenwerking en solidariteit in de samenleving levendig te houden en bij te dragen aan de realisatie van sociale rechtvaardigheid door het offervlees aan de behoeftigen te leveren.

De rijken kunnen de tevredenheid van Allah winnen door hun rijkdom uit te geven om anderen te helpen. Dit gedrag helpt om gierigheid en hebzucht tegen te gaan, brengt plezier door het solidariteitsbesef en leidt hopelijk tot een gewoonte. Zo ook brengt dit plezier aan de arme medemens. Zij betuigen dank aan Allah voor de hulp die zij ontvangen via hun rijke geloofsgenoten. Dit gaat verdeeldheid tussen de rijke en arme klassen tegen, biedt weerstand tegen het pessimisme en zorgt voor een solidariteitsgevoel. Tijdens Eid-al-Adha zorgen de donaties van de rijken ervoor dat ook mensen die er financieel minder voor staan, kunnen genieten van de consumptie van vlees. Moge Allah ons beschermen tegen verdeeldheid binnen welvaartsklassen.

Eid-al-Adha met WEFA 2021

In 2020 hebben we 44.526 qurban-aandelen geleverd aan de armen in verschillende regio’s van de wereld. 1.602.936 mensen hebben geprofiteerd van deze Qurban-hulp. Wij gaven Eid-kleding aan 5.000 weeskinderen in nood. Dit waren met name weeskinderen in Turkije, Mongolië, Bosnië en Herzegovina, Pakistan, Bangladesh, Jemen en Somalië. In totaal hebben 22.200 mensen zakaat-hulp ontvangen.

Als onderdeel van onze Eid al-Adha 2021-hulpinspanningen, zullen we onze broeders in nood opnieuw laten glimlachen en hun tafels verrijken. We werken dit Eid-al-Adha eraan om het gevoel van vreedzaamheid en geluk te verspreiden door qurban-donaties en zakaat-hulp te verstrekken. Vluchtelingen, hulpbehoevenden, weeskinderen en mensen in nood in verschillende delen van de wereld zullen in het kader van Qurban-hulp een helpende hand geboden worden.

Tijdens dit Eid-al-Adha zullen we Qurban-donaties, zakaat-hulp en Eid-kledingpakketten bezorgen aan weeskinderen in 46 landen.

Om te doneren

KLIK HIER
KLIK HIER