Kırgızistan’a ziyaret gerçekleştiren WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar ulaştırdı.
Dünya genelinde yadım faaliyetlerine devam eden WEFA, Kırgızistan’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Kırgızistan’a giden WEFA ekibinde WEFA Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin İmatoğlu, WEFA İsviçre Başkanı Orhan Şahin’in yanı sıra WEFA İsviçre’den Ali Osman Şimşek ve WEFA Türkiye Genel Sekreteri Cumali Keleş ile WEFA Gönüllüsü Yılmaz Topçu da yer aldı.
Bölgedeki yardım çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren WEFA Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin İmatoğlu şu sözleri kaydetti:
“WEFA olarak yardım faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Kırgızistan’da çeşitli yardım çalışmaları gerçekleştirdik. WEFA İsviçre’nin büyük destek verdiği Miraç Camii’nin açılışını yaptık. İhtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıttık. Su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Bişkek’teki bir sağlık ocağını ziyaret edip ihtiyaç sahiplerine zekât dağıtımında bulunduk. Adak, akîka ve şükür kurbanı keserek, bölgedeki ailelere kurban yardımında bulunduk. Öte yandan yetim çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuklarımıza okul çantası, defter, kalem vb. kırtasiye malzemeleri hediye edip, ailelerine zekât yardımında bulunduk.”
WEFA İsviçre Başkanı Orhan Şahin ise
“Miraç Camii’nin hayata geçmesine WEFA İsviçre olarak büyük destek sağlamıştık. Kırgızistan ziyaretimiz çerçevesinde Miraç Camii’nin açılışını da gerçekleştirdik. Cami açılışında duygusal anlar da yaşandı. Bölgedeki kardeşlerimizle birlikte camide ilk namazımızı eda ettik. Caminin yapılmasına destek veren herkese buradan teşekkür etmek isterim.” dedi.
Yetim çocuklarla bir araya geldiklerini söyleyen WEFA Türkiye Genel Sekreteri Cumali Keleş de
“Çocuklarımıza kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıttık. Hediyelerini alan çocuklarımızın sevinci bizleri daha da mutlu etti.” ifadelerini kullandı.