De profeet Mohammed  zei: “Als iemand omwille van Allah een wees over het hoofd streelt zal hij gezegend worden voor elke haar waarover zijn hand heeft gestreken. Hij die een weeskind onder zijn hoede goed behandeld, hij en ik zullen zoals deze twee zijn in het Paradijs,” en hij bracht zijn twee vingers bij elkaar. (Hadith in Sunan at-Tirmidhi)  

De Profeet Mohammad  vertelt ons dat hij samen zal zijn in het Paradijs, met degene die zorgdraagt en goed voor een weeskind is. Kinderen die hun ouders hebben verloren zijn kwetsbaar, onbeschermd en missen een veilig thuis. Daarom is WEFA begonnen met een nieuw project: een weeshuis voor de weeskinderen van Burkina Faso in de hoofdstad, Ouagadougou. Ook u kunt een steentje bijdragen aan dit mooie project! 

Het weeshuis zal in een complex komen waarin een basisschool aanwezig is. Het project zal 60 weeskinderen voorzien van een warm huis met opleidingsmogelijkheden. Met een totale oppervlakte van 450 vierkante meter krijgen de kinderen de mogelijkheid om op te groeien in een gezonde en kindvriendelijke omgeving. De totale kosten voor het project bedraagt €145.000WEFA Nederland zal €75.000 inzamelen. De overige €70.000 zal worden ingezameld door ‘Hamdevi’ en WEFA Duitsland. Gezamenlijk kunnen wij dit mooie project realiseren, de kansarme weeskinderen kunnen hiermee een heldere toekomst krijgen. Tevens biedt dit ons de kans om de soenna van de Profeet Mohammed  te volgen.  

Projectdetails

Op de begane grond bevinden zich de sanitaire voorzieningen. Deze bestaan uit 3 toiletten, 4 douchegelegenheden en een kleedkamer. Het is dusdanig ontworpen dat de kinderen in alle privacy zichzelf kunnen wassen en omkleden, wat voorheen niet mogelijk was. Naast de kleedkamer zal er een wasruimte komen. Hier hebben de kinderen de mogelijkheid om hun kleding, handdoek en ander textiel te wassen.    

Verder bevindt zich op de begane grond de keuken. Naast de keuken is er nog een maaltijdservice ruimte beschikbaar. Hier worden de maaltijden klaargemaakt voor servering. Daarnaast is er nog een keukenterras die parallel loopt aan de keuken en de bijkeuken. Aan de keuken is een grote eetzaal verbonden van 50 vierkante meter. Hier zullen de 3 dagelijkse maaltijden genuttigd worden.    

Op de begane grond bevindt zich een bibliotheek van 30 vierkante meter en een opslagruimte van 13 vierkante meter. 

Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapzalen, er zullen 4 slaapzalen komen waarvan elk een gemiddelde grote heeft van 42 vierkante meter, dit bied ruimte voor 15 wezen. Voor het personeel zal er op hetzelfde verdieping 2 kamers komen. Elke kamer zal voorzien worden van een toilet. Aanwezig is een salon en keuken die beschikbaar zal zijn voor het personeel. Verder zal er op deze verdieping een balkon over de gehele lengte van het gebouw komen.  

Het doel van dit weeshuis is om de levenstandaard te verbeteren voor de kinderen die momenteel in het oude weeshuis op deze locatie verblijven. Naast het complex wordt er ook gewerkt aan de bouw van zowel een basis- als een middelbare school. Het doel is om een mini-dorp te realiseren waarin onderwijs en ontwikkeling centraal staan.  

Wilt u ook een steentje bijdragen? 

Alle beetjes helpen. U kunt zelf bepalen hoeveel u wilt doneren. Het is ook mogelijk om per vierkante meter te doneren. De donatie voor een vierkante meter bedraagt €325,-.

Ilyas Zeyd Weeshuis

DONEER NU