Arakanlı Mülteciler:
Bangladeş’te etkili olan şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymaları, Arakanlı mültecilerin kaldığı kamplarda ciddi hasara sebep oldu. WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu bölgeye yönelik “Acil Yardım” kampanyası başlattı.
Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların kaldığı Cox’s Bazar Mülteci Kampı’nda muson yağmurları nedeni ile meydana gelen heyelan ve seller kamplarda büyük hasara yol açtı. Mültecilerin kaldığı bazı barınaklar heyelan sonucu çökerken çok sayıda barınağı da su bastı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamada 12 binden fazla Arakanlı mültecinin muson yağmurlarından etkilendiği, ülkenin güneydoğusunda tahmini 2 bin 500 barınağın da ciddi hasar gördüğü ifade edildi. En az 6 Arakanlı Müslüman’ın sel kaynaklı kazalarda hayatını kaybettiği belirtildi.
Bölgeye yönelik “Acil Yardım” kampanyası başlatan WEFA, kampanya kapsamında mültecilere acil ihtiyaç malzemeleri ulaştıracak.
Arakanlı Mülteciler – Nasıl Bağış Yapabilirim?
Arakanlı mültecilere yönelik yardım çalışmalarına destek vermek isteyen hayırseverler wefa.org sayfası üzerinden online bağış yapabilecekleri gibi +49 221 880 64 80 numaralı telefonu arayarak Tele-Bağış yoluyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler. WEFA bürolarında veya temsilciliklerde makbuz karşılığı elden de bağış yapılabilir. Ayrıca WEFA’nın hesap numarasına havale de yapılabilmektedir. Açıklama kısmına “Acil Yardım Arakan” yazılması gerekmektedir.
Öte yandan aşağıda yer alan formu doldurarak bağışınızı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
ALTRUJA-PAGE-BZSV