2021 Ramazan yardım çalışmalarını “Ramazanda Bütün İyilikler Canıgönülden!” sloganıyla gerçekleştiren WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ramazan ayı boyunca 43 ülkeye insani yardım ulaştırdı.

Her sene ramazan ayında dünyanın farklı coğrafyalarına yardım götüren WEFA, bu ramazan ayında da mazlum ve mağdurları yalnız bırakmadı. Bu yıl 43 ülke ve bölgede ramazan yardımlarını gerçekleştiren WEFA, yetimler başta olmak üzere öğrencilere, yaşlılara, engellilere, mültecilere, kimsesizlere ve yoksul ailelere zekât, fitre, fidye, sadaka, bayramlık, kumanya ve iftar yemeği yardımında bulundu. Bazı ülke ve bölgelerdeki yardım çalışmalarına WEFA ekipleri de katıldı.

Kumanya Yardımları Muhtaçların Yüzünü Güldürdü

2021 Ramazan yardımları kapsamında ihtiyaç sahiplerine toplamda 18.850 kumanya paketi dağıtıldı. Ülkelerin mutfak kültürlerine göre çeşitlilik gösteren kumanya paketleri bu yıl da yoksul ailelerin yüzünü güldürdü.

Bu yıl Türkiye’deki ramazan yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte gerçekleştiren WEFA, Türkiye’de 2.100 aileye gıda paketi yardımında bulundu. Öte yandan 6.050 ihtiyaç sahibi aileye alışveriş kartı hediye edildi.  WEFA, Türkiye’deki ramazan yardımlarını bu yıl Sakarya, İstanbul, Diyarbakır, Siirt, İzmir, Aydın, Manisa, Artvin, Rize, Ordu, Denizli ve Uşak olmak üzere toplamda 12 ilde gerçekleştirdi.

 

81.600 Kişiye İftar

Her yıl dünyanın hemen hemen her yerinde kurduğu iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini ağırlayan WEFA, bu yıl da iftar yemeği ikramlarına devam etti. Şartlar gereği toplu iftar etkinliklerinin yapılamadığı durumlarda ihtiyaç sahiplerine, bir öğünlük sıcak yemekten oluşan iftariyelikler verildi.

 

Yetimler Bayrama Mutlu Girdi

Yetimlerin bu yıl da mutlu bir bayram geçirmesine vesile olan WEFA, bu Ramazan Bayramı’nda toplamda 8.642 yetime bayramlık hediye etti.

 

Dünyanın Dört Bir Yanına Zekât, Fitre, Fidye Yardımı

Hayırseverlerin emanetlerini dünyanın dört bir yanına ulaştıran WEFA, bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi Müslümanlara zekât, fitre ve fidye yardımında bulundu. Zekât yardımlarından 150 bin kişi istifade etti.