WEFA’nın Su Kuyuları Kampanyasına ilgi giderek artıyor. Son bir kaç yılda açılan su kuyusu sayısı 3 bine yaklaştı.

WEFA İnsani Yardım Organizasyonu, 13 farklı ülkede su kuyusu kampanyasını sürdürüyor.

Kamboçya, Tanzanya, Sri Lanka, Kamerun, Kenya, Gine, Somali, Çad, Endonezya, Keşmir, Sudan, Etiyopya ve Burkina Faso’da küçük, orta ve büyük su kuyularını hizmete açan WEFA’nın bu projesine ilgi her geçen gün artıyor.

 

Sadakayı Cariye

 

Peygamberimiz (SAV)’in buyurduğu üzere böyle bir su kuyusunu açtıran hayırsever vefat etse bile bu su kuyusundan istifade edildiği müddetçe kendisine sevap yazılmaya devam ediyor.

En muhtaç bölgelere

 

Su kuyuları Asya ve Afrika’nın en muhtaç bölgelerine açılıyor. Bu ülkelerde insanlar bir kova su getirebilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlar. WEFA, su kuyularını yetimhanelere, okullara ve camilere yakın yerlere de açıyor.

Dualar sizler için

 

Geçtiğimiz günlerde açılan su kuyularımızdan istifade edenler bu kuyulara sponsor olan hayırseverlere selam ve dualar gönderdiler.

Bağış miktarı

 

Su kuyusunun açıldığı bölgeye, su kuyusunun çeşidine, büyüklüğüne ve derinliğine göre fiyatlar değişiyor. Bir emme basma tulumba kuyu 450 Euro’ya açılabilirken, büyük çapta motorlu bir kuyu 1500 Euro’ya, daha fazla insanın istifade edebileceği büyük kuyular ise 3-4 bin Euro’ya açılabiliyor.

Kamboçya

450 €                (Küçük el pompası)

1000 €      (Büyük el pompası)

1550 €      (Büyük kuyu)

Tanzanya

1500 €      (Büyük kuyu)

Sri Lanka

1450 €      (Çimento ve çelik)

3100 €      (Elektrik donanımlı)

Kamerun

2150 €      (El tulumbası, 40 metre derinlikte)

Kenya

2400 €      (15-20 metre derinlikte)

Gine

2600 €

Somali

3000 €      (20-30 metre derinlikte)

Çad

3300 €

Endonezya

3600 €

Sudan/Darfur

4500 €

Etiyopya

4500 €      (25-30 metre derinlikte)

Burkina Faso

5700 €

Keşmir

500 €                (Tulumba)

Nasıl katılacaksınız?

 

1. Bağışçımız su kuyusu açtırma talebini telefonla (0049-221-880 64 80)veya mail ile ( info@wefa.org Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) WEFA Projeler Birimi’ne bildirir. (Başvuruda kuyuya verilecek isim belirlenmelidir).

2. Aşağıdaki yollardan biriyle su kuyusu bağışını yapar;

– Bürolarımıza gelerek makbuz karşılığı elden bağış.
– Hesap numaramıza havale.
– Para Çekme Yetkisi (Einzugsermächtigung).

– 0049 – 221 – 880 64 80 numaralı telefondan Tele-Bağış.
– www.wefa.org sayfamızdan Online-Bağış.

3. Proje tamamlandığında WEFA, su kuyusunu açtıran hayırseverin istediği ismi kuyuya yazdırıp, fotoğrafını da çekerek teşekkür belgesiyle birlikte adresine gönderir.

Müesseseler, camiler, dernekler ve işyerleri de bu kampanyaya katılabilirler. Bu projeye gelen kuyu bedelinden az olan yardımlar da su kuyusu için ayrılmış havuz sisteminde değerlendirilmektedir.

Suyun önemi ve Su Kuyusu Projesi

 

Su bütün canlıların ihtiyaç duyduğu temel hayat kaynağıdır. Dünya nüfusunun hızlı artışına paralel olarak suya olan ihtiyaç da günden güne artmaktadır. Susuzluk probleminin en yoğun olarak yaşandığı kıta olarak bilinen Afrika’da insanlar kurak çöl iklimi ve imkânsızlıklar sebebiyle içme suyu sıkıntısı çekmektedirler. Dünyada her 8 saniyede bir çocuk, susuzluk ya da uygun sıhhi tesis eksikliğinden ölmekte, beş yaş altı çocuklarda ise ishalden günde 4 bin 500 kişi hayatını kaybetmektedir. Kız çocukları suya ulaşmak için çok zaman harcadıklarından dolayı okula devam edememektedirler. Dünyamızda her beş kişiden biri temiz sudan mahrumdur. 1.2 milyar insanın içecek suyu bulunmamakta, kirli suların yol açtığı hastalıklar nedeniyle her yıl 2.2 milyon insan ise ölmektedir. İçme suyu problemi çözülürse pis sudan kaynaklanan salgın hastalıklardan ölen en az 1.6 milyon kişinin hayatı kurtarılabilecektir.

WEFA, Asya ve Afrika’da coğrafi şartlar, kuraklık ve altyapı sorunları nedeniyle temiz içme suyuna erişim sıkıntısı yaşanan bölgelerde su kuyuları inşa etmektedir. Bir kuyu açıldıktan sonra çıkan su, bütün analizleri yaptırıldıktan sonra halkın kullanımına sunulmakta ve belirli aralıklarla denetimi yapılmaktadır.

Projenin amacı

  • Bir yudum su için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak.
  • Başta Afrika olmak üzere Asya ve Güneydoğu Asya ülkelerinde kirli suyun neden olduğu bulaşıcı hastalıkları önlemek.
  • Su sıkıntısı nedeniyle kullanılamayan tarım alanlarına su temin etmek ve tarımı geliştirmek.
  • Bölgede yaşayan insanlara gelecek umudu aşılamak.
  • Bölge halkının kalkınmasına destek olmak.

Hedef grup ve beklenen yararlar

 

Suyun az bulunduğu bölgelerde yaşamak zorunda kalan Afrika insanı, WEFA’nın başlattığı su kuyusu projesi ile hem sağlıklı suya kavuşmakta hem de buralarda sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önü alınmış olmaktadır. Projeyle yaşam alanlarının bereketlenmesi sağlanarak insanlar arasında dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesine imkân tanınmaktadır. Ayrıca; bölgede su yüzünden çıkan çatışmaların sona ermesine de katkıda bulunulmaktadır.

Proje süresi

 

Su kuyusu projesinin tamamlanma süresi ortalama 1 yıldır. WEFA tarafından açtırılan su kuyuları bölgelerdeki fiziki şartlara göre farklılıklar göstermektedir.