WEFA İLE RAMAZAN 2024

RAMAZAN 2023 NE ZAMAN ?

2024 yılının ramazan ayı için WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu olarak yine büyük bir titizlik ve özveri ile çalışmalarımıza şimdiden başladık. Bu ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarını bereketlendirmek ve onların mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmelerine vesile olmak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara ramazan yardımlarımızı ulaştıracağız. Ramazan yardımlarımızdan Türkiye’deki depremzedelere de istifade edecekler.

Bu mübarek oruç ayı İslam dininin ayrılmaz bir parçasıdır. Miladi takvimle sabit bir tarih vermek mümkün değildir. Hadîs-i şerifte,

Hilali görünce oruç tutun, tekrar görünce orucu bırakın.”  

buyrulmuştur. Bu nedenle bu mukaddes ay, gökyüzünde hilalin görünmesi ile başlar. Gökyüzünde tekrar hilalin görünmesi orucu bırakmanın kâfi olduğu anlamına gelir.

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar dört gözle bu mübarek ayı ve bu ayın güzel faziletlerini yaşamayı beklemektedir. Bu yüzden tüm Müslüman alemi ”Ramazan 2024 ne zaman?”İlk oruç ne zaman tutulacak?” ve “Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? diye, merak etmektedir.  Ramazan ayı bu yıl 11 Mart 2024 tarihinde başlamaktadır. Ramazan Bayramı arefesi 9 Nisan Salı günü iken, Ramazan Bayramı’nın 1. günü ise 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir.

PAYLAŞMAK VEFADIR!

ORUCUN VE RAMAZANIN FAZİLETİ

Ramazan ayı, ayların en güzeli en mukaddesidir. Nitekim bu ayda yapılan bir farzın, başka aylarda yapılan yetmiş farza bedel olduğu buyrulmuştur. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de

Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir.”

buyurunca, Ashab-ı kiramdan bazıları bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylerler. Onlara ithafen Peygamberimiz,

Bir hurmayla iftar verene de yalnız suyla oruç açtırana da biraz süt ikram edene de bu sevap verilir.”

buyurarak bir oruçluya iftar ettirmenin dinimizdeki değerini vurgulamıştır.

İslam dininde ramazan ayı; kardeşlik, dayanışma ve iyiliklerin çoğaldığı müstesna bir zaman dilimidir. Oruç ile insan, açlığın ve susuzluğun getirdiği zorluğa sabrederek, nefsinin isteklerinden uzak kalarak hem bedenini hem de ruhunu terbiye eder.

“ORADAYDIK”

Bolluk ve bereketin yaşandığı, cömertliğin ise zirveye ulaştığı ramazan ayında soframızı ve gönlümüzü mazlum ve mağdur kardeşlerimize açıyor, ramazan ayı boyunca dünyanın her köşesinde kurduğumuz iftar sofralarında yetimleri, mültecileri, yaşlıları, yoksulları, kimsesizleri ve ihtiyaç sahibi aileleri ağırlıyoruz. Müstesna bir zaman dilimi olan ramazan ayında paylaşmanın ve kardeş olmanın hazzına hep birlikte varıyoruz.

2023 yılında da ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Onlara zekât, fitre, fidye, sadaka, kumanya ve iftar yemeği yardımları olmak üzere birçok ayrı kalemde yardım ulaştırdık. Ramazan Bayramı’nda da yetimlere bayramlık kıyafet hediye ettik. Bu ramazan ayında yardım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edecek, emanetlerinizi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu

GELİN BAĞIŞLARINIZLA BU RAMAZAN AYINDA DA “KARDEŞ PAYI YAPALIM”

Sizler de yapacağınız fitre, zekât, bayramlık, iftar veya kumanya bağışlarınız ile bir ihtiyaç sahibini mutlu edebilir; bu mübarek ayda insanlar arasındaki yardımlaşma duygusunun pekiştirilmesine vesile olabilirsiniz.

2023 yılının ramazan ayında bağışlarınızı 30’dan fazla ülke ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu yıl da Türkiye dahil Balkanlar, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da ramazan yardımlarımızı gerçekleştireceğiz. Türkiye’deki ramazan yardımlarımızdan depremzedeler istifade edecekler.

Bu sene ramazan ayında bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerimiz wefa.org sayfası üzerinden online bağış yapabilecekleri gibi +49 221 880 64 80 numaralı telefonu arayarak Tele-Bağış yoluyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler. WEFA bürolarında veya temsilciliklerde makbuz karşılığı elden de bağış yapılabilir. Ayrıca WEFA’nın hesap numarasına havale de yapılabilmektedir. Açıklama kısmına bağış türünün (kumanya, iftar, zekât vb.) yazılması gerekmektedir.

ONLİNE BAĞIŞ kısmından bağış yapabilmek için

TIKLAYINIZ.
TIKLAYINIZ.